marți, 16 iulie 2013

Intro - Scrapping / Metal Detecting ..

1. Pentru cei ce sunt pasionati de metal detecting si scrapping va invit sa va spuneti parerile , ce experiente ati avut si ce ati gasit ) 
eu unul tocmai ma gandeam sa cumpar un ace garret plus permisie de a cauta cu detectoru , nu trebuie decat sa faceti o cerere la politie , sediul - este sectorul din care sunteti ,sectia criminalistica , am auzit ca ar merge si intr-o alta sectie dar nu mai retin + o taxa de 10 ron . Fara permisie puteti primi amenda de la 500 ron pana la 1500 ron si sa nu mergeti in siteuri arheologice (cel putin cele cunoscute  ) dureaza cam 7-10 zile lucratoare ale saptamanii pt permisie. 
Cand mergeti cu detectoru sa o aveti la dumnevoastra impreuna cu o legitimatie-aka buletin , + daca puteti sa aveti pe o foaie legea si articolul referitor la detectia de metale din Ro asta pentru ca daca dati peste niste idioti de politisti sa puteti dovedi ca nu incalcati nici o lege ! sunt multi prosti in Romania 
- dar deobicei nu o sa aveti de aface cu reprezentant al politiei , am vorbit cu zeci de oameni care au acelasi hobby si nu le-au facut probleme . 

In Romania , spre deosebire de alte tari nu se prea practica acest hobby ,iar cei care o fac sunt inafara legii deci deaia am spus ca va trebuie mai intati permisie ! tot ce gasiti este al dumneavoastra , asta daca nu va duceti cu detectorul prin Sarmisegetuza sau in muzeul de istorie sa cautati aurul national (tezaur) )) 
- Tinand cont ca, avem istorie si o multime de popoare au trecut pe aici , puteti gasi artefacte foarte vechi, din perioada hellenistica, perioada romana antica, perioada medievala se gasesc foarte multe monezi de exemplu majoritatea de origine "nemteasca " si turceasca. Pana pe malurile dunarii , pe stranduri , pe litoral unde puteti gasi bijuterii ,telefoane samd.

daca doriti mai multe informatii va rog sa spuneti 

2 . Scrapping - ma refer aici la gasirea si dezmembrarea componentelor de metale. aka "fier vechi " desi nu este vorba numai de fier ci si de aluminiu, cupru ,alama , chiar si aur / argint . 
A doua parte puteti vinde separat : circuit boards (placi de baza,placi video vechi,placi de telefon,de laptop ,de instrumente profesionale etc ) , cabluri, Magneti ( o sa va dau un pont aici la magneti daca sunteti interesati ) , motorase si transformatoare. 
va aduceti aminte de stirile cu fierul vechi si tiganii, tiganii fura numai fier si cupru si nu prea stiu sa faca diferenta dintre fierul brut,fierul stainless,FERITA ( aliaj fier si ceramica ) aluminiu anodizat ,aluminu turnat ,placi de aluminiu(cel din care se fac radiatoarele pt computere daca nu ma insel ) cupru de obicei se vinde cuprul grosier sau turnat , dar multi nu stiu ca firul de cupru este mult mai scump ,mai ales cel rosu , si se vinde separat . Deci puteti face de 3-5 ori banii daca stiti diferentele si nu vindeti componentele ca atare dintr-un computer vechi de exemplu sau un motor de masina ci separat ! desigur trebuie sa stiti si unde puteti da spre recliclare aka de unde va luati banii cei mai multi ! 

Daca am fost de folos cu aceste lucruri si aveti intrebari sa spuneti !  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu